Van grijs naar groen met NK Tegelwippen!

Jaaa! Het begint nu toch wel echt voorjaar te lijken. De late tulpen staan uitbundig te zingen, de zonnebloemplantjes van Vlaardingen Bloeit Op, kruipen verlegen uit hun zaadjes, de bloesem knalt in roze sneeuwstormen door de lucht. Tenminste… in groene tuinen en perken in onze stad. Moet u het nog doen met een grijs bestrate tuin: niet getreurd! Doe mee aan het NK Tegelwippen.

Afbeelding NK TegelwippenEen groenere stad is niet alleen een mooi gezicht, maar ook nog eens veel fijner voor vogels en insecten. En als klap op de vuurpijl, zorgen we er zo met meer gras, bloemperken en geveltuinen, voor dat onze stad beter bestand is tegen het veranderende klimaat. Doet u mee? Of u nu een tegel de tuin uit werkt en vervangt voor een mooie voorjaarsbloeier, of het hele terras overhoop haalt, meld uw ’gewipte’ tegels aan op www.nk-tegelwippen.nl. Dan tellen uw punten mee voor de Vlaardingse tegelstand. 

Volop inspiratie

Wilt u meer weten over hoe u uw tuin kunt vergroenen? Of bent u op zoek naar ideeën om uw gewipte tuintegels creatief her te gebruiken? Neem eens een kijkje op www.nk-tegelwippen.nl voor inspiratie! Of volg Team Klavertje Vier op Facebook. Deze groep enthousiaste Vlaardingers zet zich in om zoveel mogelijk mensen te inspireren om onze stad groener te maken. 

 Zonnebloemenwedstrijd

Ook leuk: wip een tegel uit de tuin en meld u aan voor de zonnebloemenwedstijd van Vlaardingen Bloeit Op. U kunt bij diverse bloemisten in Vlaardingen terecht voor gratis zaadjes. Wie weet wordt uw zonnebloem wel gekroond tot Zonnebloemkoning(in) van Vlaardingen!