Van 30 mei tot en met 22 juli: in avond en weekend werken aan knooppunt Vlaardingen

Voor de aanleg van het nieuwe knooppunt Vlaardingen werkt bouwconsortium BAAK van 30 mei tot en met 22 juli van maandag tot en met zondag tussen 07.00 uur en 23.00 uur. In deze periode bouwt de aannemer een deel van de verbindingsboog die de Blankenburgverbinding (A24) verbindt met de A20 richting Hoek van Holland.

De boog wordt in drie delen gemaakt. Het eerste deel wordt aan de zuidkant van de A20 gebouwd. In het Hemelvaartweekend heeft BAAK de rijbaan van de A20 richting Rotterdam naar het dak van dit deel van de verbindingsboog verlegd. Dit stuk van de Blankenburgverbinding is nu in gebruik: een mijlpaal!

Vanaf deze week gaat de aannemer tussen de rijbanen van de A20 het dak van het tweede deel van de verbindingsboog bouwen. Dit is op 22 juli klaar en dan kan BAAK ook de rijbaan richting Hoek van Holland verleggen. Daarna is er ruimte om aan de noordkant het laatste stuk te maken. 

Bouw acht weken tussen 07.00 en 23.00 uur

Tussen het verleggen van de rijbaan richting Rotterdam en de rijbaan richting Hoek van Holland zitten maar acht weken. In deze acht weken moet de aannemer het dak van het tweede deel van de verbindingsboog bouwen. Om de planning te kunnen halen, werkt de aannemer tot en met vrijdag 22 juli elke dag tussen 07.00 uur en 23.00 uur. Tot half juni worden ook funderingen aangebracht. Omdat dit werk voor veel geluid in de omgeving zorgt, wordt dit van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 en 19.00 uur gedaan. 

Meer weten?

Meer informatie over de werkzaamheden staat op www.blankenburgverbinding.nl.

afbeelding van de locatie van de werkzaamheden van de onderdoorgang knooppunt Vlaardingen