Testlocatie in sporthal Westwijk nog twee weken langer open

Sinds woensdag 5 mei is er een tijdelijke testlocatie in sporthal Westwijk. Vanwege het succes van de testlocatie, heeft de GGD besloten de locatie nogmaals twee weken langer open te houden. Dit gebeurde al een keer eerder. De testlocatie blijft nu open tot en met 25 juni. Elke dag laten zich gemiddeld meer dan 200 mensen op de locatie testen op het coronavirus. Ruim de helft daarvan zijn Vlaardingers. Testen helpt om besmettingen op te sporen.

Bord bij testlocatie WestwijkMensen kunnen zich laten testen met een afspraak via de GGD. Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Dit hoeft echter niet. Inwoners met klachten of die in contact zijn geweest met iemand die besmet is in hun omgeving, kunnen ook zonder afspraak terecht bij de testlocatie. De locatie aan de Floris de Vijfdelaan 35 blijft open van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot en met 16.00 uur. De test is gratis en de uitslag is snel beschikbaar.  

Drempel verlagen

Met een testlocatie dicht bij huis wil de GGD de drempel tot het testen verlagen door inwoners de mogelijkheid te geven om zich dicht bij huis te laten testen. De tijdelijke testlocatie is overigens niet alleen bedoeld voor inwoners van de Westwijk, maar voor alle inwoners in onze regio.    

Vaccineren

Vanaf donderdag 27 mei heeft de GGD ook onze Vlaardingse vaccinatielocatie in gebruik genomen. Op dit moment worden er elke dag zo’n 1.200 prikken gezet. Dat is het maximale aantal vaccinaties dat op onze locatie mogelijk is. De maand juni is de piek voor het aantal vaccinaties volgens de GGD. Burgemeester Bas Eenhoorn: “Ik wil inwoners die een uitnodiging krijgen van het RIVM nogmaals oproepen om zo snel mogelijk een afspraak te plannen. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe sneller de regels verder versoepeld kunnen worden en we kunnen genieten van een hopelijk mooie zomer.”