Tegel voor tegel naar een groener Vlaardingen

Zin in een beetje krachttraining? Duurzaamheid is niet voor watjes. Wie wil bijdragen aan een stad die tegen een klimaatstootje kan, die mag de mouwen opstropen. Help de tuin aan minder tegels en meer groen. Zo werkt u niet alleen aan extra spierballen, maar verzamelt u ook punten voor Vlaardingen in het NK-tegelwippen.

Een groenere stad is niet alleen een mooi gezicht, maar ook nog eens veel fijner voor vogels en insecten. En als klap op de vuurpijl, zorgen we er zo met meer gras, bloemperken en geveltuinen, voor dat onze stad beter bestand is tegen het veranderende klimaat. 

Of u nu een tegel de tuin uit werkt en vervangt voor een mooie voorjaarsbloeier, of het hele terras overhoop haalt, meldt uw ’gewipte’ tegels aan op www.nk-tegelwippen.nl. Dan tellen uw punten mee voor de Vlaardingse tegelstand. 

Fraaie groenperken

Ook de gemeente is de komende tijd bezig met het vervangen van bestrating door groen. In de binnenstad zijn de afgelopen tijd al fraaie groenperken aangelegd en ook de komende tijd blijven we speuren naar mogelijkheden om onze stad te verfraaien en letterlijk te verlevendigen met meer groen en minder tegels. Dat is niet alleen sfeervoller, maar helpt ook om wateroverlast te voorkomen doordat regenwater beter in de grond weg kan zakken. En in tijden van hitte, biedt groen extra verkoeling.

Volop inspiratie

Hoe u uw tuin kunt vergroenen? Of op zoek naar ideeën om uw gewipte tuintegels creatief her te gebruiken? Neem eens een kijkje op www.nk-tegelwippen.nl voor inspiratie! Of volg Team Klavertje Vier op Facebook. Deze groep enthousiaste Vlaardingers zet zich in om zoveel mogelijk mensen te inspireren om onze stad groener te maken. Ook leuk: wip een tegel uit de tuin en meld u aan voor de zonnebloemenwedstijd van Vlaardingen Bloeit Op. U kunt bij diverse bloemisten in Vlaardingen terecht voor gratis zaadjes. Wie weet wordt uw zonnebloem wel gekroond tot Zonnebloemkoning(in) van Vlaardingen!

Foto van een geveltuintje

Tegelwippen zonder tuin? Dan is een geveltuin soms een goed groen alternatief!