Succesvol Huurteam Vlaardingen breidt uit

Kosteloos en geheel vrijblijvend biedt Huurteam Vlaardingen sinds 2019 ondersteuning bij controle op huurprijzen, achterstallig onderhoud, onjuist afgerekende servicekosten en ongeldige bepalingen in het huurcontract. Inmiddels zijn al veel huurders geholpen met het toetsen van hun huurprijs, met verlaging naar aanleiding van misstanden in de huurovereenkomst, tot gevolg. Ook is er op advies van Huurteam Vlaardingen of door uitspraak van de Huurcommissie divers achterstallig onderhoud uitgevoerd. Gemeente Vlaardingen vindt goed verhuurderschap belangrijk en breidt de opdracht aan Huurteam Vlaardingen daarom uit.

Huurteam Vlaardingen biedt huurders op de particuliere huurwoningmarkt de mogelijkheid hun woonsituatie te laten controleren op mogelijke misstanden. Door het in kaart brengen van uw woonsituatie kan Huurteam Vlaardingen bepalen of er sprake is van een te hoge huurprijs en/of achterstallig onderhoud. Op verzoek van de huurder kan Huurteam Vlaardingen bij de verhuurder aangeven hoe misstanden rechtgezet kunnen worden. Als dat niet tot een oplossing leidt, kan Huurteam Vlaardingen namens de huurder een procedure bij de Huurcommissie starten.

Aan zowel de woningopname als de eventuele vervolgprocedure bij de huurcommissie zijn voor de huurder geen kosten verbonden. Let op, er is een maximum aan woningopnames beschikbaar. 

Huurteam Vlaardingen

Huurteam Vlaardingen is een onafhankelijke organisatie, maar werkt in opdracht van de gemeente Vlaardingen en is beschikbaar voor huurders uit heel Vlaardingen die een woning huren bij een particuliere verhuurder.

Wilt u meer weten? Huurteam Vlaardingen is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur via (010) 214 2799. Of stuur een e-mail naar huurteam@urbannerdam.nl. Meer informatie is te vinden op www.urbannerdam.nl/huurteam/huurteam-vlaardingen