Subsidie energiebesparing eigen huis voor VvE’s

Het is voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Tot en met december 2022 is er landelijk € 32,2 miljoen beschikbaar voor energieadvies, procesbegeleiding, het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en de energiebesparende maatregelen aan het gebouw van de VvE. De SEEH is bestemd voor VvE's die energie willen besparen in hun gebouw en de appartement(en).

U kunt subsidie aanvragen voor:

  • energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur, eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
  • energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen of aanvullende energiebesparende maatregelen of voor een samenhangend 'zeer energiezuinig pakket'

Daarnaast verstrekt het Nationaal Warmtefonds voor de verduurzaming van VvE’s leningen met een lage rente in de vorm van een energiebespaarlening.

Tip: laat voor een renovatie eerst een energieadvies opstellen. Ook hiervoor is subsidie beschikbaar. Vraag vervolgens subsidie aan voor het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Dit moet u per gebouw doen.

Meer informatie? Kijk op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Servicepunt Woningverbetering

Bent u eigenaar van een appartement? Dan bent u automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren, een VvE. Het Servicepunt Woningverbetering helpt eigenaren van appartementen met gratis advies en hulp bij het onderhoud van het pand of complex. Op www.servicepuntwoningverbetering.nl is veel informatie te vinden. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. De adviseur van het Servicepunt Woningverbetering is bereikbaar via telefoonnummer (010) 248 4000. U kunt uw vraag ook per e-mail stellen.