Stop&Shop op Korte Hoogstraat

De Korte Hoogstraat is vijf Stop&Shop-parkeerplaatsen rijker. Parkeren voor een snelle boodschap of een bezoekje aan een winkel of dienstverlener kost daar maar tien cent per half uur. Met als doel om het parkeren prettiger te maken en de levendigheid in het centrum en het aantal bezoekers te vergroten.

Foto stop en shop parkeerautomaat en locatie

Hoe werkt het? U kunt Stop&Shop-plaatsen herkennen aan borden en een groene straatmarkering. U kunt er maximaal 30 minuten parkeren voor € 0,10. Dit kan eens per vier uur. Het betalen gaat samen met kentekeninvoer, zodat de parkeerduur te controleren is. Betalen kan met pin, muntstuk en mobiel parkeren. Parkeervergunningen zijn niet geldig op deze plekken. Het Stop&Shop-parkeren geldt van 9.00 tot 19.00 uur. Buiten die tijd geldt er geen betaald parkeren meer en kunnen bewoners en bezoekers hun auto op de Stop&Shop-plekken zetten.

Herinrichting Korte Hoogstraat klaar?

De Korte Hoogstraat is na een periode van herinrichting weer toegankelijk. Is de herinrichting van de Korte Hoogstraat nu helemaal klaar? Nee, de straat krijgt in het eerste kwartaal van 2020 nog nieuwe lichtmasten, kortere fietsnietjes en bankjes.

Parkeren op z’n kop

Behalve de Stop&Shop-parkeerplaatsen loopt er nog een parkeeractie in het Vlaardingse centrum. Het tweede uur parkeren in de openbare garages in het Vlaardingse centrum is vanaf 1 september 2019 gratis. De winkeliers en de gemeente willen namelijk ook dat bezoekers zich nog meer welkom voelen in de binnenstad en langer blijven. Deze proef duurt maximaal een jaar en wordt daarna geëvalueerd. Samen met de Stop&Shop-parkeerplaatsen voor een snelle boodschap staat het parkeren in de binnenstad door de nieuwe regelingen dus wel enigszins op z’n kop. Vandaar de slogan van beide acties: Parkeren op z’n kop!