Steenvlinder aan de slag

Een beter huis is beter voor de buurt

Eva Luijendijk en Daan van Lit zijn allebei lid van het Woonteam van Steenvlinder. Bent u aangesloten bij een VvE en woont u in de VOP of Centrum Noord? Grote kans dat zij of een van de andere adviseurs binnenkort bij u aanbellen voor een eerste kennismaking. Voor de gemeente gaan ze actief de wijk in om te helpen met het wegwerken van eventueel achterstallig onderhoud. Daarnaast geven ze advies over hoe u energie kunt besparen. Wat dat gaat kosten en hoe dan? Ook daar helpen ze mee. Bent u geen VvE of weet u niet of dat u een VvE hoort te zijn? Dan zullen zij u daarover informeren en begeleiden waar nodig.

steenvlinderDaan: “Iedereen wil gezond en veilig wonen. Onderhoud en verduurzaming maken een woning klaar voor de toekomst. Goed voor de huiseigenaren en de VvE’s natuurlijk. Het bespaart ze geld, maar dat is het niet alleen. Betere huizen dragen ook bij aan een betere buurt.”

Plan op maat

Het Woonteam van Steenvlinder doet projecten in heel Nederland. De reacties van huiseigenaren zijn altijd positief weet Eva. “Een verbeterde woning? Wie wil dat niet. Mensen weten alleen vaak niet waar ze moeten beginnen of hoe het werkt met de kosten die hierbij komen kijken. De gemeente Vlaardingen heeft bijvoorbeeld een subsidie hiervoor, een lening met een lage rente. Wij helpen bewoners op weg met het maken van een plan op maat, inclusief de mogelijkheden om dit betalen.”

Informatiebijeenkomst

Alle huiseigenaren van een VvE ontvangen binnenkort een brief met meer informatie. Daarna volgt nog een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Het Woonteam van Steenvlinder en de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering zijn hierbij aanwezig om meer te vertellen over dit project en alle vragen te beantwoorden. Heeft u nu een vraag? Neem dan contact op met het Servicepunt Woningverbetering.