Start bouw voor tijdelijke woonstudio’s op terrein District U

Wethouder Bart Bikkers heeft woensdag 8 juni de eerste van 318 tijdelijke woonstudio’s geplaatst in District U, het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen. De studio’s zijn voornamelijk bestemd voor studenten, jongeren en starters, die binding hebben met Vlaardingen en actief willen zijn in deze omgeving. De studio’s leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. In de komende maanden worden de studio’s opgeknapt en geplaatst op het terrein en ze mogen daar tien jaar staan. Na die tijd maakt het complex plaats voor nieuwbouw. Binnenkort start ook de verhuur van de studio’s.

22013_3D_plattegrond_01_v04-scaled“We zijn blij dat we dit mooie project nu kunnen gaan uitvoeren. Het is een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen binnen de Rivierzone en in het bijzonder District U. Het is ook erg fijn om hiermee een bijdrage te kunnen leveren voor het oplossen van de woningnood in Vlaardingen”, vertelt projectleider Martijn van Sluijters van District U.

Fairland Studios – fair and square studio living

Het project genaamd ‘Fairland Studios’ bestaat uit 318 tijdelijke woningen van ca. 27 m2 . Het betreffen comfortabele zelfstandige studio’s met een eigen keuken, badkamer en balkon. De studio’s worden daarnaast volledig gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd aan de bewoners. Om het woongebied compleet te maken worden er voorzieningen gerealiseerd zoals een gemeenschappelijke was- en recreatieruimte en een gezellige buitenruimte.

Realisatie, verhuur en beheer

Naar verwachting zullen de studio’s – die voor een periode van maximaal tien jaar zullen blijven staan – in de loop van september klaar zijn voor bewoning. Bouwbedrijf KOERS is betrokken voor de realisatie en werkt momenteel aan de opbouw en het opknappen van de studio’s. Gapph Vastgoedbeheer zal de verhuur aan toekomstige bewoners verzorgen maar neemt ook het beheer van de tijdelijke woonstudio’s op zich. Daarnaast zet Gapph zich in voor een prettige leefomgeving voor nieuwe en bestaande bewoners van de buurt. Het zal actief optreden om overlast tegen te gaan en wil met verschillende initiatieven het buurtgevoel voor alle bewoners versterken. Alle informatie is terug te vinden op www.fairlandstudios.nl, waar geïnteresseerden zich al kunnen inschrijven.

Rivierzone Vlaardingen

Met de ontwikkeling van de Rivierzone wil Vlaardingen de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en voorzien in de woningbehoefte. Op verschillende locaties in de Rivierzone worden woningen en voorzieningen gerealiseerd in de karakteristieke omgeving van de haringstad, de haven en de binnenstad. Wonen, werken en recreëren komen samen, met een snelle verbinding naar Rotterdam en naar het strand. In totaal worden 2.450 tot 3.100 nieuwe woningen gerealiseerd, binnen verschillende prijsklassen en in een mix van hoog stedelijke bouw en groen.

District U

District U is onderdeel van de Rivierzone Vlaardingen. Onder de naam District U ontstaat op het voormalige Unilever-terrein in de komende jaren een nieuw woon-werkgebied, gelegen tussen de Maas en het historische centrum van Vlaardingen. De komst van de tijdelijke studio’s is een logische stap in de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk. Het wordt prima wonen in de studio’s, met het Maaspark naast de deur en Rotterdam centrum en Hoek van Holland strand makkelijk en snel bereikbaar.

Interesse en inschrijven

“Wij zijn er trots op dat we nu zo ver zijn en kunnen niet wachten tot we de eerste bewoners hier kunnen verwelkomen”, aldus van Sluijters. Belangstellenden kunnen zich inschrijven als geïnteresseerde voor één van de tijdelijke woonstudio’s in District U. Zij worden door Gapph op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en vervolgstappen om in aanmerking te komen voor een studio.

Meer informatie over District U: www.district-u.nl
Informatie over de woonstudio’s en aanmelden voor de interesselijst: www.fairlandstudios.nl