Start bouw geluidscherm A20 tussen Kethelplein en Holysingel

Aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Holysingel bouwt bouwconsortium BAAK vanaf maandag 17 mei een betonnen geluidscherm van vier meter hoog.

Locatie geluidscherm Holy Zuid

De werkzaamheden starten bij het Kethelplein en schuiven op richting de Holysingel. BAAK brengt eerst funderingspalen aan en verwacht hier in augustus 2021 mee klaar te zijn. Daarna kan gestart worden met de opbouw van het scherm. Hierover volgt later meer informatie.

Aangepaste heitechniek

Het aanbrengen van de palen gebeurt overdag. BAAK gebruikt een techniek die minder geluids- en trillingshinder geeft dan traditionele betonnen heipalen. Toch kan het aanbrengen van de palen hoorbaar zijn. Ook de overige werkzaamheden kunnen zorgen voor geluid.

Blankenburgverbinding

De A20 wordt, in opdracht van Rijkswaterstaat, verbreed vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding. Wilt u meer weten over werkzaamheden en omleidingen? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl bij ‘Bouwkaart’ of meld u aan voor digitale bouwberichten van bouwconsortium BAAK. Dit kan door te mailen naar omgeving@baakbbv.nl. Als u een vraag of een klacht hebt over de werkzaamheden, kunt u ook naar dit adres mailen.