Spetteren in de Kindervallei

Lekker met water spelen in de waterspeelplaats van de Kindervallei in Holy? Een superleuk plekje om de kleintjes lekker te laten spetteren. Wat niet iedereen weet, is dat het niet de bedoeling is om op deze speelplek tot aan de knieën verkoeling te zoeken. Bezoekt u de Kindervallei? Fijn als u mee wilt helpen om de waterspeelplaats werkend te houden!

Foto van de waterspeelplaats in de Kindervallei in de wijk Holy

Het is de bedoeling dat het water op de speelplaats via de schalen in een stroompje van ongeveer 1 centimeter diep over de vlakke gedeeltes van de speelplaats stroomt tot aan de afvoergoot. Kleine kinderen kunnen hier lekker spetteren of bijvoorbeeld dammetjes in dit stroompje maken waardoor plassen ontstaan waarin ze bijvoorbeeld met bootjes kunnen spelen.

Met regelmaat blokkeren kinderen de afvoer van het water met bijvoorbeeld een plastic zak om het water hoger te laten staan. Hierdoor kan de waterzuivering, die er voor zorgt dat de waterspeelplaats voorzien wordt van gezond schoon water, zijn werk niet meer doen. De toevoer van vers water stopt dan. Behalve dat het natuurlijk jammer is dat het water niet meer stroomt, neemt daarmee de kans op bacteriën in het water toe en het iets hoger staande water, kan gevaar opleveren voor de allerkleinsten!

De gemeente houdt de Kindervallei zoveel mogelijk in de gaten, maar kan niet altijd voorkomen dat de waterstroom verstopt raakt. Fijn dus, als bezoekers helpen. Ziet u dat er helemaal geen water meer stroomt? Maak dan een melding via de Buitenlijn! En fijn als ouders ook opletten of kinderen de buizen en onderdoorgangen in hun spel niet verstoppen.