Sloop sporthallen Westwijk

Start woningbouwontwikkeling De Heemtuinen

Wethouder Ivana Somers-Gardenier (Bouwen en Wonen) en wethouder Arnoud Proos (Sport) waren op vrijdag 25 augustus aanwezig bij de start sloop van sporthallen Westwijk. Met het verrichten van de officiële handeling start op de locatie de woningbouwontwikkeling De Heemtuinen.

DW25082303Duizenden Vlaardingers hebben met veel plezier gesport in de oude Westwijkhallen. Van gym en sportdagen tot aan trainingen en wedstrijden. Elke Vlaardinger heeft vast als ouder of als kind zelf in de Westwijkhallen gesport. Ondanks dat de sporthallen eerder zijn gesloten door verouderde verlichting, is in het kader van de herstructurering Westwijk gekozen voor twee nieuwe sporthallen: de Erasmushal en de sporthal met tribune op de Claudius Civilislaan. De Sporthal aan de Claudius Civilislaan wordt in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

De ontwikkelcombinatie Timpaan en Heembouw bouwt 183 woningen aan de Frank van Borselenstraat. Het plan bestaat uit deels appartementen en deels grondgebonden woningen. Centraal in de opzet is de leefbare wijkgedachte en een groene omgeving, zoals de Westwijk oorspronkelijk is bedacht bij de bouw in de jaren ’60 en ‘70. De woningen worden duurzaam gebouwd, worden energieneutraal en voorzien van groene gevels. Meer dan de helft van het gebied wordt groen ingericht. Er wordt rekening gehouden met water en biodiversiteit. Een deel van de woningen behoort tot betaalbare woningen, waarbij de starterslening gebruikt kan worden. Dit project voldoet aan de doelstellingen die zijn opgenomen in de Vlaardingse Woonvisie. De start van de bouw staat gepland rond de zomer van 2024.

Voor nieuws en informatie over woningbouwontwikkeling De Heemtuinen, kijk op www.heemtuinen.nl. Informatie over alle woningbouwontwikkelingen in Vlaardingen is te vinden op www.vlaardingswonen.nl.