‘Slim omgaan met geld’

Tips van budgetcoach Eef van Opdorp

Dacht u dat een avond over financiën saai zou zijn, dan niet met Eef van Opdorp! Eind februari trad deze budgetcoach in De Windwijzer op. Speciaal voor inwoners van Vlaardingen, die de basis van hun geldzaken op orde willen krijgen, gaf zij tijdens de voorstelling ‘Slim omgaan met geld’ talloze tips om geld te besparen.

Voorstelling Eef van OpdorpHet optreden trok een zeer divers publiek en was het een toegankelijke, luchtige én leerzame avond. 
Iedereen deed enthousiast mee en de voorstelling scoorde een dikke 9!

Cursus ‘Slimmer omgaan met geld’ 

Het optreden was een voorproefje voor de gratis cursus ‘Slimmer omgaan met geld’ die de Bibliotheek de Plataan aanbiedt om de basis van geldzaken op orde te krijgen. 

De cursus is gericht op het verhogen van de financiële vaardigheden. Rekenen komt er ook aan te pas. Tijdens de wekelijkse cursus krijgen deelnemers handvatten en tips voor onder andere:

  • het doen van boodschappen;
  • het gezond en lekker budgetkoken;
  • het kiezen of juist stopzetten van verzekeringen;
  • het aanvragen van toeslagen;
  • het doen van belastingaangifte.

De eerstvolgende cursus start op 8 maart. Opgeven kan nog door te bellen of te appen naar 06 -30 33 46 36. Of loop gerust een filiaal van de bibliotheek binnen. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het aanbod van de bibliotheek? Neem gerust contact op met Annelies Maris van Bibliotheek de Plataan, amaris@debibliotheek.deplataan.nl