Sleuteloverdracht Industrieweg aan Food Innovation Academy

De gemeente besloot half december 2019 om de 5.500 m2 hoogbouw aan de Industrieweg 9 te Vlaardingen te verkopen aan de Food Innovation Academy (FIA). De koper wil het negen verdiepingen tellende gebouw deels bestemmen voor het onderwijs en de research van de FIA en daarnaast ruimte bieden voor kantoorruimte, startups en twee verdiepingen flexwonen.

Van doorslaggevende betekenis voor de gemeente bij deze verkoop was dat de koper het naastgelegen lage gebouw reeds heeft ontwikkeld tot een dynamische gebouw vol samenwerking op het gebied van food, health en technology. De hoog- en laagbouw samen maken straks van de FIA het kennis- en innovatiecentrum van de levensmiddelenindustrie in de regio Rotterdam-Den Haag. Het doel hiervan is de foodsector blijvend te kunnen voeden met vakmensen, kennis en innovaties. Voor Vlaardingen is de FIA economisch van groot belang. De gemeente ziet de FIA als positieve ontwikkeling, waarbij onderwijs en arbeidsmarkt elkaar vinden. 

sleuteloverdracht

De sleutel van Industrieweg 9 is op 30 december 2019 door de gemeente overgedragen aan de Food Innovation Academy. Van links naar rechts op de foto: wethouder Ivana Somers (o.a. Bouwen en Wonen), wethouder Sebastiaan Nieuwland (o.a. Vastgoed), directeur Royal Steensma en initiatiefnemer FIA Alfred Bruin en wethouder Bart Bikkers (o.a. Economische Zaken).