Servicepunt Woningverbetering en Steenvlinder bij Stadskaravaan

Zaterdag 26 augustus strijkt de Stadskaravaan neer op het Mendelssohnplein. Wethouder Koen Kegel doet de officiële opening. Het programma start vervolgens om 13.00 uur met dansers en live muziek. Verderop in deze krant staat het volledige programma op de feestelijke kleurrijke pagina over de Stadskaravaan. Medewerkers van het Servicepunt Woningverbetering (SWV) van de gemeente zijn ook aanwezig bij dit gezellige gratis wijkfestival. Zij geven informatie over de actie die binnenkort van start gaat in de VOP en Centrum Noord om VvE’s te ondersteunen bij het verbeteren van woningen.

Alle huizenbezitters in de VOP en Centrum Noord die aangesloten zijn bij een VvE hebben afgelopen week een brief ontvangen van de gemeente. In dezelfde envelop zat een brief van Steenvlinder. In opdracht van de gemeente gaat het Woonteam van Steenvlinder in de VOP en Centrum Noord VvE’s begeleiden bij het onderhouden van de woningen. 

Kosteloze begeleiding

Het doel van het project is om achterstallig onderhoud weg te werken. Goed voor de woning, maar ook voor de wijk. Steenvlinder begeleidt VvE’s bij het maken van een onderhoudsplan. Dit plan maken ze op maat voor het gebouw. Daarnaast maakt Steenvlinder ook kansen inzichtelijk voor de VvE als het gaat om verduurzamen van het gebouw. Van het begin tot einde zijn ze het aanspreekpunt. Ze brengen onder andere in beeld welke werkzaamheden nodig zijn en wat de kosten hiervan zijn. De adviseurs zijn goed op de hoogte van subsidieregelingen. Uiteraard nemen ze die ook mee in de berekeningen. Tijdens de werkzaamheden kijken ze mee. Als de aannemer klaar is, zijn ze aanwezig. Als een VvE niet actief is, kan Steenvlinder helpen bij het activeren.   

Kennismaken

Steenvlinder organiseert binnenkort een informatiebijeenkomst in de VOP en één in Centrum Noord. Vooruitlopend hierop zijn ze samen met het Servicepunt Woningverbetering ook aanwezig bij de Stadskaravaan. Heeft u al vragen over de aanpak, kansen, subsidies of anders? U bent van harte welkom om kennis te maken. 

Volledige programma Stadskaravaan (pdf, 5 MB)
Servicepunt

 

 

 

Logo Steenvlinder