Samen werken aan perspectief voor jongeren na corona

Binnenkort kunnen Vlaardingse jongeren meedoen aan extra activiteiten en komt er bovendien tijdelijk een extra jongerenwerker. Vlaardingse jongeren kunnen hier zelf actief een bijdrage aan leveren. Het college heeft besloten om zo het extra geld in te zetten dat de gemeente van het Rijk krijgt voor extra ondersteuning van jongeren in coronatijd.

Net als in de rest van Nederland, hebben ook Vlaardingse jongeren last van alle maatregelen vanwege corona. Het kabinet heeft eind vorig jaar aangekondigd een groot bedrag vrij te maken voor het bieden van ondersteuning aan jongeren in coronatijd. Gemeenten krijgen 40 miljoen euro om in gesprek te gaan met jongeren, activiteiten te organiseren, jongerenwerk extra in te zetten en om extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van jongeren. 

Bijeenkomsten en activiteiten organiseren 

De gemeente geeft de Kroepoekfabriek de opdracht om samen met Vlaardingse (jongeren)organisaties op korte termijn (online) bijeenkomsten te organiseren om in gesprek te gaan met jongeren. Zowel met middelbare scholieren (12-18 jaar) als met jongeren en studenten (18-25 jaar). De ideeën en input van jongeren die bij deze bijeenkomsten opleveren, worden vertaald naar een aantal concrete projecten/evenementen die nog voor de zomervakantie samen met jongeren gestart en uitgevoerd worden. 

Vlaardingse jongerentop in december 2021 

Ook is het plan om toe te werken naar een grote finale aan het eind van het jaar: een heuse Vlaardingse jongerentop in de Stadsgehoorzaal. Hoe het programma van deze jongerentop eruit ziet is nu nog niet bekend. Wel dat het een samenwerking zal zijn van scholieren, jongeren en maatschappelijke organisaties in de stad.