Samen tegen zwerfafval

VLD CLEANUP DAY

Zelf bijdragen aan een schone stad zonder zwerfafval? Dat begint natuurlijk met zelf geen zwerfafval op straat terecht laten komen. Maar de vrijwilligers van Team Vlaardingen Schoon gaan een stapje verder: zij ruimen samen zwerfvuil op. Helpt u mee? Op zaterdag 18 maart is het weer VLD CLEANUP DAY. Een dag waarop steeds meer Vlaardingers gewapend met prikstok en afvalzak door de stad heen razen en deze een flink stuk schoner achterlaten!

Zwerfafval opruimen (Canva)Samen zwerfvuil opruimen is niet alleen goed voor de stad en voor de natuur, maar ook nog eens gezellig. Op zaterdag 18 maart begint de VLD CLEANUP DAY op 10 startlocaties door heel Vlaardingen met een kopje koffie en koek. Daarna vertrekken de deelnemers in groepjes de wijk in. Natuurlijk kan je ook op eigen initiatief aan de slag gaan.

Het ingezamelde afval wordt door een ophaaldienst opgehaald zodat aan het eind van de dag bekend is hoeveel zwerfafval er opgehaald is. Bij de editie in maart 2022 haalden we ruim 640 kg zwerfvuil op en in september 2022 was dat zelfs meer dan 1.000 kg.

Actiedag voor bedrijven

Ook bedrijven en organisaties kunnen aanhaken. Speciaal voor hen is er op vrijdag 17 maart een actiedag voor bedrijven. Kunt u niet wachten om ook een handje mee te helpen? U kunt u aanmelden via www.vlaardingenschoon.nl. U krijgt dan gratis opruimmaterialen en kunt een raamposter krijgen om voorbijgangers te inspireren!