Samen ‘Vlaardingen in corona-tijd’ vastleggen

De coronacrisis heeft ons leven ingrijpend veranderd. Hoe kunnen wij toekomstige generaties laten zien welke impact deze crisis op Vlaardingen heeft gehad? Museum Vlaardingen en Stadsarchief Vlaardingen bundelen hun krachten om deze periode in beeld te brengen.

Afbeelding van de afdruk op straat met 5 haringen met de tekst: hou 5 haringen afstand

Van uitreiking van de Geuzenpenning tot allerlei concerten en evenementen. Van sporttrainingen tot etentjes, bezoekjes aan de kapper of aan opa en oma. Van alles is de afgelopen tijd stil komen te liggen. Ook kennen veel Vlaardingers familieleden, vrienden, kennissen of collega’s die door het virus zijn getroffen.

Museum Vlaardingen en het Stadsarchief Vlaardingen verzamelen foto’s, filmpjes, berichten op sociale media, objecten en verslagen. Daarbij krijgen ze graag uw hulp! Wat zou het museum of het archief volgens u voor de toekomst moeten bewaren? Stuur uw suggestie met een foto of een film naar ons toe. Voeg hier een korte uitleg bij waarom dat moment, deze gebeurtenis of dit voorwerp voor u de huidige crisis in Vlaardingen typeert. Een selectie van foto’s, films, verslagen, tekeningen, posters, winkelinstructies, spandoeken en andere objecten nemen het museum en het archief op in hun collectie.

Deel uw verhaal

Naast impressies van de crisis zijn zij ook benieuwd hoe u of uw omgeving het leven in de ‘intelligente lockdown’ ervaart en hoe u het dagelijks leven weer oppakt, nu de maatregelen langzaam aan weer versoepeld worden. Als u uw verhaal over de impact van de crisis wilt delen of als u een dagboek in deze tijd heeft bijgehouden, dan komen zij graag met u in contact.

Stuur uw foto’s, films, verhalen en andere suggesties via een e-mail het Stadsarchief Vlaardingen. Vermeld hierbij of u Museum Vlaardingen en het Stadsarchief Vlaardingen toestemming geeft om het ingestuurde materiaal in de toekomst te publiceren.