Sam& voor alle kinderen

‘Samen voor alle kinderen’ is de naam van een website waar ouders met een laag inkomen een aanvraag kunnen doen voor een extraatje. Zodat ook hun kinderen mee kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen vanzelfsprekend zijn. Landelijk wordt op die manier aandacht gevraagd voor kinderarmoede. Ook in Vlaardingen. De gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen.

Poster Samen voor alle kinderenZwemmen, voetballen, je verjaardag vieren, fietsen of op muziekles: voor de meeste kinderen zijn dit alledaagse activiteiten. Er zijn kinderen die vanwege het lage inkomen van hun ouders niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen vanzelfsprekend zijn. In iedere klas zitten gemiddeld twee kinderen die opgroeien in een gezin waarin het moeilijk is de eindjes aan elkaar te knopen.

Van verjaardagsbox tot bioscoopbezoek                      

De gemeente werkt nauw samen met Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Bijvoorbeeld voor een schoolspullenpas, een fiets, een verjaardagsbox en sport en culturele activiteiten. Met de Rotterdampas kunnen families gratis naar de film, het zwembad, de Euromast en verschillende musea. Ook biedt deze pas flinke korting op een entreekaartje naar Diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark en attractieparken. Heeft u kinderen tussen de 2 en 4 jaar? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding van de ouderbijdrage voor 2 dagdelen peuterspeelzaal.     

Bent u een ouder met een laag inkomen, vraag dan activiteiten en andere extra’s aan voor uw kind(eren) via www.samenvoorallekinderen.nl/ouders/. Uw inkomen mag niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm. Kijk ook even op www.stroomopwaarts.nl/vlaardingen. Wellicht is er nog een andere financiële regeling waar u gebruik van kunt maken.