Ruim 100 extra werkplekken in MVS via keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

Opnieuw hebben vier ondernemers het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Met dit keurmerk zijn zij voorloper op het gebied van sociaal ondernemerschap. De sociaal ondernemers kregen uit handen van wethouder Bart de Leede de bijbehorende certificaten en trofees uitgereikt op het stadhuis van Vlaardingen. Dankzij het keurmerk zijn er in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam al ruim 100 extra banen gerealiseerd voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stroomopwaarts_Uitreiking keurmerk december 2021Het Goed, VKS Schiedam, Job&Me en Uitzendbureau Ambacht zijn de vier ondernemers die zich inspannen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wethouder Bart de Leede (Participatie): “We hebben zulke betrokken en sociale werkgevers hard nodig om nog meer inwoners een kans te bieden en aan het werk te helpen. Dat is goed voor iedereen: werk zorgt voor inkomen maar ook voor sociale contacten, nuttige dagbesteding en doorgroei mogelijkheden.''

50 sociaal ondernemers in 2021

Sinds het begin van het jaar ontvingen al bijna 50 ondernemers in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het keurmerk. Stroomopwaarts heeft het keurmerk in het leven geroepen om extra werkplekken te realiseren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Doel is dat er eind 2022 100 ondernemers zijn die zich hier voor inspannen.

Stroomopwaarts

Ondernemers die niet alleen de intentie hebben om sociaal te ondernemen, maar het daadwerkelijk doen, ontvangen het keurmerk. Dit is twee jaar geldig. Ondernemers die sociaal willen ondernemen, kunnen bij Stroomopwaarts terecht om hier handen en voeten aan te geven.