Rozen in het Rosarium

Heeft u het al gezien? Er staan rozen in het Rosarium, het miniparkje voor de wijk Park Hooglede langs de Holysingel. Nu zult u denken dat dat niets bijzonders is, maar er was tot enige tijd geleden niets rozigs aan het Rosarium, behalve de naam.

RoosDe rozentuin is het thuis van twee herdenkingsmonumenten: het monument ter herdenking van de kernwapenaanval op Hiroshima en Nagasaki en het veteranenmonument waar ieder jaar tijdens Veteranendag aandacht aan gegeven wordt. De plek kreeg niet alleen een rozenperk, maar ook andere nieuwe beplanting, bankjes en een nieuw bordje.

Inrijhek uit 1734

Neem vooral eens een kijkje en vergeet dan niet om ook even stil te staan bij het historische inrijhek uit 1734. Dit vormde ooit de toegang tot de ‘heerlijkheid Holy’. Het is in 2022 opgeknapt en vormt nu een statige entree van dit mooie plekje.

Herdenking Hiroshoma en Nagasaki op 6 augustus

Op zondag 6 augustus kunt u om 19.30 uur in de rozentuin een bijeenkomst bijwonen. Dan wordt herdacht dat het 78 jaar geleden is dat Hiroshoma en Nagasaki getroffen werden door atoombommen. De bijeenkomst is een initiatief van PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen.