Renovatie viaduct Vlaardingervaart

Op 19 april is gestart met renovatie van het A20-viaduct over de Vlaardingervaart.

Renovatie viaduct Vlaardingervaart

De betonnen landhoofden waar de uiteinden van het viaduct op steunen worden gerenoveerd zodat ze weer minimaal dertig jaar meekunnen. De renovatie wordt uitgevoerd  aan de onderkant van het viaduct aan de oostkant.  

Om het werk uit te kunnen voeren, worden steigers gebouwd bij het uiteinde van het viaduct. De buitenste laag van de betonnen landhoofden wordt deels weggehakt of onder hoge druk afgespoten. Vervolgens wordt een nieuwe laag beton aangebracht.

Het viaduct wordt vanaf mei aan de zuidkant ook vijf meter verbreed. Over een paar weken zullen wij u hier verder over informeren.

Afgeschermd werkgebied

Aan de oostkant van het viaduct zijn de werkgebieden voor de renovatie al ingericht. Ze worden onder het viaduct afgeschermd met een hek dat is dichtgemaakt met doek.

Bereikbaarheid werkterreinen

Werkverkeer voor de oostkant van het viaduct rijdt vanaf de A20 via de Holysingel, Burgemeester Heusdenslaan en een eigen werkweg naar het bouwterrein (zie afbeelding: route 1).

Werktijden en hinder

Bouwconsortium BAAK voert, in opdracht van Rijkswaterstaat, het renovatiewerk uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Het verwijderen van het beton van de landhoofden zorgt voor geluid in de omgeving.

Blankenburgverbinding

De A20 wordt, in opdracht van Rijkswaterstaat, verbreed vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding. Meer informatie staat op www.blankenburgverbinding.nl bij ‘Bouwkaart’. Meld u aan voor digitale bouwberichten van BAAK via  omgeving@baakbbv.nl. Als u een vraag of een klacht hebt over de werkzaamheden, kunt u ook naar dit adres mailen.