Project NEXT SOCIETY van start

Met persoonlijke begeleiding jongeren op weg helpen naar een baan

De komende twee jaar krijgen honderd jongeren in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam intensieve en persoonlijke begeleiding. Het gaat met name om jongeren die met school zijn gestopt zonder een diploma op zak en jongeren die met problemen worstelen zoals een moeilijke thuissituatie en schulden. Het project NEXT SOCIETY is geslaagd als ten minste zeventig van de begeleide jongeren in onze regio aan werk zijn geholpen.

Project Next SocietyWethouder Participatie Bart de Leede: “Het mes snijdt aan twee kanten. Met een baan krijgen de jongeren inkomen en perspectief voor de toekomst. Aan de andere kant helpen we ondernemers in de regio bij het oplossen van hun personeelstekorten. Denk bijvoorbeeld aan organisaties in de zorg, de horeca en de bouw.”

Persoonlijke aandacht en training  

Binnen het project NEXT SOCIETY krijgen jongeren een combinatie van klassikale training en individuele begeleiding. De jongeren krijgen les in het voormalige gebouw van Unilever. Ook krijgen ze coaching van een vrijwilliger uit het bedrijfsleven. In eerste instantie gaat het om een proef van twee jaar. 

Samenwerking     

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam werken in dit project samen met Leerrecht, de scholen Albeda en Lentiz, Stroomopwaarts en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. In de gemeenten Rotterdam, Utrecht en Eindhoven is het project al succesvol gebleken.