Parkeerverwarring in het centrum

De Korte Hoogstraat is sinds ruim een jaar 5 Stop&Shop-parkeerplaatsen rijker. Parkeren voor een snelle boodschap of een bezoekje aan een winkel of dienstverlener kost daar maar 10 cent per half uur. We merkten de laatste tijd enige verwarring over het kunnen parkeren met een vergunning op de Stop&Shop-plekken. Ook kwamen er vragen en klachten over het Van Leydenshof binnen. Daarom geven we graag wat opheldering.

De Stop&Shop-plaatsen zijn te herkennen aan borden en een groene straatmarkering. Automobilisten kunnen er maximaal 30 minuten parkeren voor € 0,10. Dit kan eens per 4 uur. Bij het betalen moet een kenteken ingevoerd worden, zodat de parkeerduur te controleren is. Betalen kan met pin, munten en met mobiel parkeren (zonenummer 8699). Parkeervergunningen zijn niet geldig op deze plekken. Ook parkeervergunninghouders voor dit gebied moeten dus voor parkeren op de Stop&Shop-plaatsen een ticket voor € 0,10 kopen. Het Stop&Shop-parkeren geldt van 9.00 tot 19.00 uur. Buiten die tijd geldt er geen betaald parkeren meer en kunnen bewoners en bezoekers hun auto gratis op de Stop&Shop-plaatsen parkeren.

Van Leydenshof

Het Van Leydenshof is de enige plek in Vlaardingen waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. Dit is zo geregeld, omdat de bewoners en de bedrijven met een vergunning daar precies genoeg plek hebben. Als we het betaald parkeren met een ticket of app of het visiteparkeren in het Van Leydenshof zouden toestaan, kunnen de vergunninghouders echt veel te vaak hun auto niet kwijt. 

Tip: houd u aan de regels, dat voorkomt een boete!