Opleiding tot energiecoach gestart

Op dinsdag 21 februari is een groep van vijftien enthousiaste vrijwilligers in het stadhuis gestart met een opleiding tot energiecoach.

Foto welkomstwoord Koen energiecoaches training“De inzet van energiecoaches past in het streven van de gemeente om inwoners met een laag inkomen en een hoge energierekening te helpen. Wij zijn erg blij met jullie,” zo hield wethouder Koen Kegel de deelnemers voor tijdens zijn welkomstwoord. 

Energie besparen

Tijdens de opleiding leren de deelnemers hoe bewoners energie kunnen besparen in hun woning. Ze leren onder meer alles over het energiegebruik van apparaten in huis, slim verwarmen, isoleren en energiebesparende gewoontes. Na de opleiding is de deelnemer in staat om een gericht advies aan bewoners te geven met als doel een lagere energierekening en verbetering van het wooncomfort. De driedaagse opleiding wordt verzorgd door Kader Academy in opdracht van de gemeente. 

Ook aan de slag als energiecoach?

Wilt u ook op vrijwilligersbasis aan de slag als energiecoach? Kijk dan op www.vlaardingen.nl/hulpmetenergie voor meer informatie of om u aan te melden.


Fotobijschrift: Wethouder Koen Kegel verwelkomt de deelnemers.