Opknapbeurt De Twist

En opeens stond hij in de steigers… De Twist, ook wel eens ‘de wokkel’ genoemd, krijgt een opknapbeurt. De aannemer kon onverwachts eerder beginnen dan gepland en is voortvarend aan de slag. De fiets- en voetgangersbrug over de Vlaardingse vaart krijgt z’n frisse rode kleur weer terug.

Foto van de Twist in onderhoudEen brug schilderen is nogal een toestand. Om te voorkomen dat de vissen in de vaart deze herfst plotseling rode stippen krijgen, is de brug ingepakt. Onder de brug zijn pontons in het water gelegd. Dit alles zorgt er voor dat er geen schadelijke stoffen in de natuur terecht kunnen komen en bovendien maakt het het ook nog eens mogelijk om door te werken als de herfst de schilders op een regenbui trakteert.

Alleen bij het opbouwen en afbreken van de werkplek wordt er hinder voor fietsers en voetgangers verwacht. Als afsluiten nodig is, wordt ter plekke een omleidingsroute aangegeven. Daarna wordt voor het verkeer weinig hinder verwacht: bootjes kunnen gewoon nog tussen de pontons door en voor voetgangers en fietsers brengen de werklui een soort tunnel op de brug aan, zodat ook zij de overkant spettervrij kunnen bereiken. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor het eind van het jaar afgerond.