'Op de stoep bij': filmpjes over hulp en ondersteuning voor Vlaardingers

In de videoserie ‘Op de stoep bij…’ staat elke aflevering een ander onderwerp op het gebied van zorg en ondersteuning centraal. We delen de filmpjes via de sociale mediakanalen van de gemeente (Facebook, Instagram YouTube en LinkedIn). In de 1e aflevering staat wethouder Bart de Leede op de stoep bij schuldhulpverlening. In de 2e aflevering staat wethouder Jacky Silos op de stoep bij het vrijwilligerswerk.

De filmpjes zijn ook te bekijken op de pagina 'op de stoep bij...' op onze website.  

Vlaardingers kunnen op verschillende momenten in hun leven ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze vragen hebben over zorg, opvoeden of geldzaken. Of omdat het ze niet (meer) lukt om alles zelf te doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat inwoners zelf voor een zieke vader of moeder of buurvrouw zorgen en daar af en toe hulp bij nodig hebben. In ‘Op de stoep bij’ brengen we de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning in onze stad in beeld en laten we zien wat inwoners zelf kunnen doen. Ook laten we nieuwe ontwikkelingen en veranderingen zien en wat deze voor inwoners betekenen.  

Wethouder Jacky Silos (Zorg en ondersteuning): “We willen inwoners niet alleen goed informeren over waar zij terecht kunnen voor hulp als ze die nodig hebben. Ook willen we ze laten weten wat er verandert en welke nieuwe projecten en ontwikkelingen er zijn in onze stad. Het gaat hierbij om veranderingen om ervoor te zorgen dat ook de komende jaren (kwetsbare) inwoners de zorg en ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben.” 

Het is de bedoeling de komende tijd regelmatig een filmpje over een bepaald onderwerp te maken. Naast filmpjes, informeren we inwoners ook op andere manieren. Zo verschijnt er na de zomervakantie een themakrantje Zorg en ondersteuning in Groot Vlaardingen.    

Eerste aflevering: Op de stoep bij schuldhulpverlening

Op de stoep bijDe meeste mensen praten niet graag over geldproblemen omdat ze zich ervoor schamen. Daardoor lijkt het alsof ze de enigen zijn. Terwijl dat zeker niet zo is. Het is belangrijk dat mensen op tijd hulp zoeken. Hoe sneller ze dat doen, hoe beter. Inwoners met geldproblemen of vragen over geldzaken kunnen op meerdere plekken in Vlaardingen hulp krijgen. In deze aflevering zijn we op de stoep bij een consulent schuldhulpverlening van Stroomopwaarts en een vrijwilliger van Schuldhulpmaatje.