'Op de stoep bij': filmpjes over hulp en ondersteuning voor Vlaardingers

Misschien heeft u al één of meerdere filmpjes gezien met de titel ‘Op de stoep bij’?. In deze filmpjes staat steeds een ander onderwerp op het gebied van zorg en ondersteuning centraal. We delen de filmpjes via de sociale mediakanalen van de gemeente (Facebook en Instagram).

Thumbnail aflevering 4Ook zijn de filmpjes te bekijken via de pagina Op de stoep bij. Afgelopen week deelden we de vierde aflevering waarin wethouder Jacky Silos op de stoep staat bij het nieuwe digiTAALpunt in Beweeg- en Gezondheidscentrum Vlaardingen in de wijk Holy.  

Het is het tweede digiTAALpunt in onze gemeente. Het digiTAALpunt is bedoeld voor alle patiënten van het gezondheidscentrum die niet goed kunnen lezen en schrijven. Als je dat niet goed kan, dan kun je minder goed voor jezelf en je gezin zorgen omdat je vaker fouten maakt met het innemen van medicijnen of moeite hebt om je dokter of zorgverlener te snappen. Bij het digiTAALpunt bekijken taalvrijwilligers samen met mensen welke cursus of training dan het beste aansluit.  

Wethouder Jacky Silos (Zorg en ondersteuning): “We willen inwoners met de filmpjes informeren over waar zij terecht kunnen als ze ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze vragen hebben over geldzaken of de opvoeding van hun kinderen. Of omdat het ze niet (meer) lukt om alles zelf te doen. In ‘Op de stoep bij’ brengen we de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning in onze stad in beeld en laten we zien wat inwoners zelf kunnen doen."

Van geldzaken tot vrijwilligerswerk

De eerste aflevering gaat over geldzaken: waar kun je terecht als je geldzorgen hebt of schulden. In het tweede filmpje gaan we in op vrijwilligerswerk en gaan we in gesprek met meerdere mensen over het belang, de mogelijkheden en de voordelen van vrijwilligerswerk. In de derde aflevering staan we op de stoep bij de praktijkondersteuner jeugd en een huisarts. De praktijkondersteuner jeugd werkt in de huisartsenpraktijk en kan jongeren met psychische problemen snel hulp bieden. Dat is prettig voor de jongeren en hun ouders én voorkomt soms een doorverwijzing naar gespecialiseerde jeugdhulp.

Nieuwsgierig?

Op de pagina 'Op de stoep bij' kunt u alle filmpjes rustig bekijken en terugkijken. Ook kunt u hier meer informatie vinden over waar u in onze gemeente terecht kunt voor hulp en ondersteuning.