Ook komend weekend Marathonweg dicht bij Zuidbuurtseweg

Ook komend weekend is de Marathonweg voor alle verkeer afgesloten ter hoogte van de fietsoversteek met de Zuidbuurtseweg. De afsluiting is vanaf vrijdagavond 15 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 18 oktober 4.00 uur.

Door het aanleggen van een middeneiland wordt de fietsoversteek met de Zuidbuurtseweg veiliger. Fietsers en voetgangers kunnen de Marathonweg straks in twee etappes oversteken, waardoor zij alleen het verkeer uit één richting in de gaten hoeven te houden. De aannemer verwacht de klus in twee weekenden te klaren. Het eerste weekend is achter de rug, komend weekend wordt het werk naar verwachting afgerond.

Omleidingsroutes

Doorgaand verkeer uit het noorden (A20) wordt via de Floris de Vijfdelaan, de Dirk de Derdelaan, de Dr. Wiardi Beckmansingel en de Arij Koplaan omgeleid. Verkeer uit het zuiden (Maassluissedijk) zal via de Deltaweg, de Van Beethovensingel, de Maassluissedijk en de Marnixlaan worden omgeleid.
Het vrachtverkeer wordt al op de A20/A4 omgeleid, zodat niet afrit 8 van de A20 (Marathonweg) wordt gebruikt, maar afrit 16 van de A4 (Vlaardingen-Oost). Het vrachtverkeer wordt vervolgens via de Kesperweg en de Deltaweg geleid.

Meer weten?

De gemeente vernieuwt in 2021 en 2022 de Marathonweg. Diverse ingrepen verbeteren de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer en verminderen geluidsoverlast. Zie ook: www.vlaardingen.nl/marathonweg.