Onthulling Drijvende Krachten

Op Open Monumentendag was afgelopen weekend niet alleen veel ouds te bewonderen, maar wethouder Lianne van Kalken onthulde ook iets nieuws: de Drijvende Krachten. Het zijn drijvende standbeelden van mensen die een rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van onze stad.

Drijven zit in onze genen, hier in deze stad van voormalige haringvissers. Een eigenschap waarmee je een storm kunt doorstaan. Deze ‘drijvende krachten’ schreven geschiedenis. Honderden jaren later horen we hun verhalen nog altijd. Maar de straten van de stad zijn gevuld met allerlei drijvende krachten waarvan de verhalen niet allemaal de geschiedenisboeken halen: die ene buur die er voor u is als u dat nodig hebt, die zoon die voor zijn zieke vader zorgt, die vrijwilliger met dat hart van goud. 

De Drijvende krachten staan symbool voor alle Vlaardingers. Ze vertellen hun verhaal én nodigen voorbijgangers uit om de verhalen te vertellen van Vlaardingse helden van nu: vaders en moeder, buren en vrienden die voor hen en voor onze stad het verschil maken. Wie is uw powervrouw? Welke bezig baasje maakt uw stad een stukje mooier? Naar welke Vlaardingen zou volgens u de hele wereld wel eens bewonderend op mogen kijken?