Ontdek uw vrijwilligerskracht!

2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. In Nederland zetten zich jaarlijks al miljoenen mensen vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat is en lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit nog niet. Ook in Vlaardingen zijn er veel inwoners die zich als vrijwilliger inzetten.

Allerlei maatschappelijke activiteiten draaien op vrijwilligers. Denk aan besturen van (sport)verenigingen maar ook aan activiteiten voor natuurbehoud, dagbesteding van senioren en de opvang van kwetsbare mensen. 

Mensen maken Vlaardingen

Wethouder Jacky Silos: “Vrijwilligers leveren ook een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zoals armoede en eenzaamheid. Om ook in de toekomst zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden aan onze kwetsbare inwoners in Vlaardingen, hebben we de inzet van vrijwilligers heel hard nodig.” 

Blij

Het is ook goed om te weten dat veel vrijwilligers blij worden van het doen van vrijwilligerswerk. Het geeft een goed gevoel. Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn gelukkiger blijkt uit onderzoeken. 
U doet er toe, betekent iets voor anderen, ontmoet andere mensen en leert nieuwe dingen. Kortom u maakt blij en u wordt blij. 

Wat voor type bent u?

Ontdek ook uw vrijwilligerskracht!  Bent u een luisteraar, een regelaar, een vooruitkijker, een gangmaker, een verbinder, een steunpilaar, een doener of een beslisser ? Doe de test en ontdek hoeveel leuke en verschillende vrijwilligersvacatures er zijn. Op de website van KliK Vrijwilligers Vlaardingen vindt u de test onder het kopje ‘nieuws’. Daarnaast staan op de website van KliK ook veel leuke lokale vrijwilligersvacatures. 
vrijwilligerskrachttest1