Online informatieavonden over enquête betaald parkeren

Op 31 mei voor de VOP en op 1 juni voor de Oostwijk

Woont u in het deel van de VOP en de Oostwijk waar nu geen betaald parkeren geldt? Dan heeft u onlangs een enquête van de gemeente ontvangen, met de vraag om voor 8 juni aanstaande te reageren. De gemeente onderzoekt zowel voor de VOP als voor de Oostwijk of er betaald parkeren kan komen waar dat nu nog gratis is. De gemeente wil betaald parkeren alleen invoeren als de meeste wijkbewoners het ook willen. Daarom kunnen zij laten weten of zij voor of tegen betaald parkeren zijn. Aan de voorstanders vragen we ook welke tijden voor betaald parkeren de voorkeur hebben.

Logo betaald parkeren enquĂȘteWaarom doet de gemeente dit onderzoek? In de straten rondom het huidige betaald-parkeren-gebied moeten bewoners en bezoekers vaak lang zoeken naar een parkeerplek. En wie geen plek vindt, kiest soms voor foutparkeren. Als betaald parkeren wordt ingevoerd, verwacht de gemeente dat wijkbewoners en mensen die in de wijk werken makkelijker hun auto kwijt kunnen op een parkeerplek in de buurt. 

Vragen? Stel ze!

We hebben bij de enquête een folder gedaan en een lijst met vragen en antwoorden. Wilt u graag een extra toelichting en/of heeft u aanvullende vragen? Op 31 mei en op 1 juni organiseren we van 19.30 tot 21.00 uur online informatiebijeenkomsten via www.vlaardingen.nl/kijkmee. Op 31 mei doen we dit voor de VOP en op 1 juni voor de Oostwijk. Als u ingelogd bent op YouTube kunt u vragen stellen via de chat. De gemeente beantwoordt uw vragen graag. We zien bijvoorbeeld dat veel mensen willen weten op basis van welke gegevens de gemeente denkt dat er straks meer ruimte zal zijn om te parkeren door wijkbewoners. Tijdens de online informatieavonden gaan we daar dieper op in. Ook vragen mensen zich af hoe groot het effect is van betaald parkeren in de middag of in de avond. En zo kunnen allerlei vragen die avond gesteld worden.
 
Verder kunt u uw vraag op een ander moment per telefoon stellen, (010) 248 4000, of online via www.vlaardingen.nl/contactformulier. En op www.vlaardingen.nl/betaaldparkeren plaatsen we voor 8 juni ook nieuwe vragen die leven met antwoorden, dus neem daar vooral een kijkje als u nog niet weet wat u ervan vindt. Tot slot: Bent u voor of bent u tegen? Onze oproep is: geef in beide gevallen uw mening, want die telt!