Online informatieavond Warmtetransitie op 26 oktober

Een lekker warm huis, zonder aardgas? Voor veel mensen klinkt het nog als toekomstmuziek, maar aan die toekomst wordt nu al hard gewerkt! Bent u benieuwd wat dat voor onze stad en voor u gaat betekenen? Op dinsdag 26 oktober bent u van harte welkom bij de online informatieavond over de manier waarop we in Vlaardingen aan de slag gaan om er voor te zorgen dat onze stad in 2050 aardgasvrij is.

In het klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 aardgasvrij moet zijn. Dat betekent dat we moeten zorgen voor beter geïsoleerde huizen en dat we over moeten stappen op andere haalbare en betaalbare manieren om te verwarmen. Samen met partijen zoals de woningcorporaties, netbeheerder Stedin en het Vlaardings Energiecollectief (VEC), bereiden we ons voor op deze overgang. Eerst maken we in 2021 een plan op hoofdlijnen. Daarna gaan we per wijk samen met de bewoners kijken wat in die wijk de mogelijkheden zijn. 

Programma

Een stad zonder aardgas? Dat is niet van vandaag op morgen voor elkaar. We pakken deze verandering graag aan op een manier die past bij onze stad en bij de inwoners. We zouden het dan ook fijn vinden om u dinsdag 26 oktober meer informatie te geven over dit onderwerp en te horen hoe u denkt over warmte voor de toekomst. Verder geeft de WoonWijzerWinkel op deze avond informatie over wat u zelf nu al kunt doen om minder warmte te verbruiken.

Meedoen

Komt u ook naar de online bijeenkomst op dinsdag 26 oktober? U kunt zich aanmelden op www.vlaardingen.nl/warmte. Dan krijgt u de link naar de bijeenkomst toegestuurd.