Nieuwe testlocatie in Rehobothkerk

Vanaf dinsdag 30 november is de testlocatie aan de Maassluissedijk gesloten en is er een nieuwe testlocatie in de Rehobothkerk, Billitonlaan 104 in Vlaardingen. Inwoners met klachten kunnen zich van maandag tot en met vrijdag gratis laten testen tussen 8.30 en 16.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, een afspraak maken hoeft niet.

Wilt u wel een afspraak maken, dan kan dit via www.coronatest.nl. Neem een legitimatiebewijs mee als u zich laat testen.

De testlocatie aan de Maassluissedijk bood onvoldoende ruimte aan de grote aantallen bezoekers. Vanwege de sterke stijging van het aantal positieve coronatests de laatste weken en de toenemende druk op de zorg en de ziekenhuizen, moet de GGD daarom de testcapaciteit ophogen. De nieuwe locatie aan de Billitonlaan is geschikt hiervoor.

Ook vaccineren dichtbij huis

Naast een testlocatie hebben we sinds vorige week ook weer een (kleinschalige) vaccinatielocatie in onze stad. Deze is in de Westwijk in Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10. Vorige week dinsdag, 23 november, was de locatie voor het eerst open. 

Hoge opkomst

Op deze eerste dag zijn 195 vaccinaties met Pfizer gezet. De medewerkers van de GGD waren heel tevreden over deze hoge opkomst. Ook het animo voor het informatiespreekuur was boven verwachting. De locatie is elke dinsdag tot en met 21 december 2021 geopend van 9.00 tot 15.30 uur.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Als u zich laat vaccineren beschermt u niet alleen u zelf, maar ook uw familie, buren en vrienden. Als er meer mensen gevaccineerd zijn, zijn er minder maatregelen nodig en neemt de druk op de zorg en ziekenhuizen af.”
 
Heeft u nog vragen of zorgen, laat u dan goed informeren. Kijk op www.coronavaccinatie.nl of loop binnen op dinsdag tussen 9.00 en 15.30 uur in wijkcentrum West. 

Drie weken tussen eerste en tweede prik

Tussen de eerste en de tweede vaccinatie met Pfizer moeten 21 dagen zitten. Dat betekent dat, als mensen zich morgen laten vaccineren, ze de tweede vaccinatie op 21 december ook dichtbij huis in Vlaardingen kunnen krijgen.