Nieuwe locatie mobiel onderzoekscentrum bevolkingsonderzoek borstkanker

Het mobiele onderzoekscentrum van bevolkingsonderzoek borstkanker stond altijd bij Sporthal Westwijk maar omdat de sloop van de sporthal eind september op de planning staat, is er een nieuwe locatie gezocht. De nieuwe locatie is op de parkeerplaats van de Erasmushal tegenover de achteringang van de Albert Heijn (Spinozastraat 65). Het bevolkingscentrum borstkanker start daar vanaf vrijdag 26 augustus.

Het mobiele onderzoekscentrum van bevolkingsonderzoek borstkanker stond altijd bij Sporthal Westwijk maar omdat de sloop van de sporthal eind september op de planning staat, is er nieuwe locatie gezocht. De nieuwe locatie is op de parkeerplaats van de Erasmushal tegenover de achteringang van de Albert Heijn (Spinozastraat 65). Het bevolkingscentrum borstkanker start daar vanaf vrijdag 26 augustus.

Een aantal mensen heeft een uitnodigingsbrief ontvangen voor een onderzoek in augustus en september waarin nog de oude locatie vermeld staat. Zij ontvangen een nieuwe brief met de juiste gegevens.

Over het bevolkingsonderzoek

In Nederland krijgt een op de zeven vrouwen borstkanker. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. De kans op een succesvolle behandeling is dan groter. Ook is vaak een minder ingrijpende behandeling nodig. Vrouwen ontvangen de eerste uitnodiging als zij tussen de 49 en 52 jaar zijn. Meer informatie: www.bevolkingsonderzoeknederland.nl/borstkanker.