Neem een kijkje achter de schermen bij windproject Oeverwind en groothandel Navetto

Ontdek de wereld achter uw stopcontact en thermostaat. Nieuwsgierige mensen kunnen op zaterdag 16 september langs komen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. In Vlaardingen stellen het windproject Oeverwind en groothandel Navetto ‘de deuren open’ voor belangstellenden.

De bouw van twee windmolens in het Oeverbos is gestart. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u tijdens de Open Energiedag ervaren. Bewonder de opbouw van de mastdelen en ervaar hoe immens groot de wieken zijn. 
De twee windturbines krijgen een ashoogte van 80 meter. Molenaars Henri Spijkerman en Joop de Bel van het Vlaardings Energie Collectief kunnen u er alles over vertellen. Ook vrijwilligers van energiecoöperatie De Windvogel en het Vlaardings Energie Collectief informeren u zaterdag met veel plezier over dit duurzame project, dat wordt gerealiseerd in 100% burgereigendom.

Bezichtigen van de bouw

U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom in het Oeverbos. Om 10.30 uur opent wethouder Energietransitie Koen Kegel de dag officieel. Daarna heeft u de mogelijkheid om de bouw op afstand te bezichtigen.
Om veiligheidsredenen is het bouwterrein zelf niet toegankelijk. Het fietspad langs het water is wel open en ook de keet van aannemer GMB is bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Komt u met de fiets? Wilt u deze dan uiterst links tegen de bouwhekken plaatsen? Van rechts naast de bouwkeet heeft u goed zicht op de bouwlocatie. 
De organisatie verzoekt iedereen om zoveel mogelijk met het OV, te voet of met de fiets te komen. Parkeren is mogelijk vanaf 10.00 tot 14.00 uur op het parkeerterrein van Informatiecentrum Blankenburgverbinding. Het adres is Maassluissedijk 199, BAAK poort 53, 3133 KB Vlaardingen.

Verduurzamingsadviezen bij Navetto

Groothandel Navetto nodigt belangstellenden uit om tijdens de Open Energiedag een kop koffie te komen drinken. Hun adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. U bent van 09.00 tot 16.00 uur van harte welkom aan de Arij Koplaan 3 in Vlaardingen.