Nagenieten van Open Monumentendag (deel 4 slot): GeschiedenisvanVlaardingen.nl

Naar aanleiding van Open Monumentendag schreef archeologe Carolien van Loon een artikel in Tijd-Schrift (het magazine van de Historische Vereniging) een artikel over het werk van de gemeente Vlaardingen op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. Het hele artikel kunt u nalezen in Tijd-Schrift, maar hier alvast een tipje van de sluier.

plaatje bij deel 4 open monumentendag

Veel mensen weten de weg naar het Stadsarchief en kennen het Archeologisch depot. Ook de website www.geschiedenisvanvlaardingen.nl trekt veel bezoekers met interesse voor het rijke verleden van onze stad. In de afgelopen tien jaar hebben velen (wereldwijd) deze enorme bron van informatie over Vlaardingen ontdekt. De daar getoonde foto’s roepen bij bezoekers veel herinneringen op. Doordat veel bezoekers hun herinneringen delen door op de site te reageren, groeit de gezamenlijke kennis steeds verder. Ook is het vaak aanleiding om archeologische voorwerpen, familiepapieren, foto’s en andere afbeeldingen te schenken, waardoor deze niet verloren gaan, maar voor het nageslacht bewaard worden.

Meer weten?

Meer weten over wat de gemeente doet als het gaat om het Stadsarchief, archeologie, monumentenzorg, kunst en cultuur? Het Tijd-Schrift is nog gratis af te halen bij het Stadsarchief (Plein Emaus 5) en bij Bibliotheek De Plataan (Waalstraat 100). Nog terugkijken op Open Monumentendag kan op de website van Stichting Erfgoed Vlaardingen en de website van de Open Monumentendag.