NLdoet: vrijwilligers maken het verschil

Op 10 en 11 maart organiseerde het Oranjefonds weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Deze actie zet jaarlijks vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Ook in Vlaardingen werden er veel mooie dingen gedaan.

NLdoet 2023Zo waren er onder andere taalwandelingen vanuit de Bibliotheek de Plataan om te ontdekken hoe het is om taalmaatje te zijn, werd er bij Hospice De Margriet hard geklust en geverfd en werden er in het Voedselbos paden verbeterd. Een vrijwilliger merkte enthousiast op: “We werken hard, maar het is ook gewoon gezellig om zo met elkaar een klus aan te pakken.”
Ook mochten bewoners van de Zonnehuisgroep in een kappers- of beautystoel plaats nemen want, studenten uiterlijke verzorging van Zadkine en leerlingen van de Barberschool zetten zich afgelopen vrijdag met veel plezier een dagje in als vrijwilligers. 

Wethouders deden mee

Wethouders Arnoud Proos, Jacky Silos en Koen Kegel trokken zich op vrijdag niets aan van de regen en liepen als taalmaatjes de taalwandeling en op zaterdag stak wethouder Jacky Silos ook de handen uit de mouwen bij het verven van het schapenhok in de Dierenweide in de Westwijk.

NLdoet - Jacky, Koen en Arnoud

Ook als vrijwilliger aan de slag?

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet laat jaarlijks zien hoe belangrijk actieve bewoners voor de samenleving zijn. Wilt u ook iets betekenen en aan de slag als vrijwilliger? Kijk dan op www.klikvrijwilligers.nl, want daar vindt u veel leuke vrijwilligersklussen en meer informatie over vrijwilligerswerk in Vlaardingen.