NK Tegelwippen: groen feestje bij IKC Ambacht

Een wilgenhut, een zonnetje, feestvlaggen, blije kinderen! Wie bij tegelwippen alleen maar aan een zere rug denkt, die heeft het mis. Vlaardingen groener maken, is vaak echt een feestje! Bij IKC Ambacht aan de Chrysantstraat bijvoorbeeld. Daar maakten flink wat tegels plaats voor iets veel mooiers!

De wilgenhut is een levende hut. De wilgen beginnen al mooi uit te lopen en binnen de kortste keren kunnen de kinderen in de pauze ‘wonen’ in dit huisje met groene muren. Langs de schutting van het schoolplein zijn plantvakken aangelegd met diverse klimplanten en kruiden. Aan de zoemende schoolpleinbezoekers is ook gedacht: zij worden welkom geheten in mooie insectenhotels. 

Spelen met regenwater

Losgekoppelde regenpijpen zorgen er niet alleen voor dat er minder regenwater het riool in verdwijnt, maar zorgen ook voor extra speelplezier! Het water kronkelt straks over watertegels over het plein zodat de kinderen het kunnen gebruiken in hun spel. 

Klimboom

Voor de school is de vergroening een manier om de kinderen meer in aanraking te laten komen met de natuur. Als beloning voor deze mooie vergroening, kreeg de school een fraaie klimboom van de gemeente. Het is een Veldesdoorn (ook wel Spaanse aak genoemd). De nieuwe pleinbewoner staat nu nog even in de palen omdat zijn wortels eerst goed moeten groeien, maar over een poosje mogen de kinderen er heerlijk in klimmen en klauteren!

Stoepkrijtbloemen

Tja, en dan is het natuurlijk superleuk om wethouder te zijn! Wethouder Bart de Leede mocht namelijk ook komen op de opening van het vernieuwde plein. Voor deze keer moest hij de eer van het lintjesknippen overlaten aan leerlingen van de school. Maar hij mocht wel samen met de kinderen mooie stoepkrijtbloemen tekenen! 

Tellen en melden

Nu alleen nog tellen hoeveel tegels er uit het schoolplein gewipt zijn en deze aanmelden bij www.nktegelwippen.nl! Dat gaat helemaal goed komen, want met de enthousiasten juffen en meesters, is tellen een peulenschil!

Subsidie

Ook vergroeningsplannen voor een schoolplein? Wijs de school eens op de subsidieregeling groen-blauwe schoolpleinen! Op deze pagina staat meer informatie.