NK Tegelwippen: gratis inleveren bestrating voor tegelwippers!

Het gaat lekker! Vlaardingen heeft al 4.518 tegels de stad uit gewerkt in het NK Tegelwippen! Maakt u ook plaats voor meer groen in uw tuin? Dan is het goed om te weten waar u uw tegels kwijt kunt.

Maar wat te doen met al die grindtegels, klinkertjes, stoeptegels in soorten en maten? Normaal gesproken kunt u puin tegen betaling bij de Milieustraat van Irado aan de Kreekweg 76 inleveren. Doet u mee met het NK Tegelwippen? Dan kunt u uw tuinbestrating kosteloos afleveren. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is uw gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. U krijgt dan per e-mail een bevestiging van het NK. Als u deze toont bij de Milieustraat, dan kunt u de tegels gratis achterlaten. De ingeleverde tegels worden vermalen en hergebruikt bijvoorbeeld als basis bij de aanleg van wegen.

De Milieustraat is open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot16.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur. Het NK Tegelwippen loopt nog tot en met 31 oktober 2022.

Tweede leven

Zijn uw tegels te mooi om zo maar weg te doen? Met een creatieve inval kunt u uw tegels ook een tweede leven geven. We zien stadsgenoten bloembakken bouwen van klinkers, twee stapels tegels en een houten plank vormen een bankje of tafeltje, rechtopstaande tegels zorgen er voor dat hoogteverschillen in de tuin kunnen worden aangebracht. Wie zelf niet zo creatief is, maar de tuintegels wel graag een tweede leven geeft, kan ze natuurlijk ook bijvoorbeeld via Facebook in de weggeefhoek zetten.

Steengoede concurrentie

U kunt het natuurlijk jammer vinden dat de concurrentie ook niet stil zit: op dit moment staat Vlaardingen op een 5e plaats in de categorie middelgrote gemeentes. Een mooie klassering, maar heel veel andere steden zijn ook lekker bezig. Onze rivaal in de tegelwipstrijd is Schiedam en daar gaan ze ook lekker! Op dit moment staat Vlaardingen nog wel hoger in het klassement, maar we voelen hun hete adem in onze nek. En we winnen natuurlijk maar wat graag van de buren al kun je bij deze wedstrijd eigenlijk nooit genoeg concurrentie hebben: wie er waar ook hoeveel tegels wipt, het groen wint altijd!