Muurschildering kop Westhavenkade in de maak

Het schiet lekker op, het schilderwerk op de kop van de Westhavenkade, Langzaam maar zeker krijgt graaf Floris V vorm. De muurschildering brengt Vlaardingers en voorbijgangers vast in de stemming voor de 750e verjaardag van Vlaardingen als stad. In 2023 gaan we dit uitgebreid vieren met als motto ‘Vlaardingen Doen!’

Schildering VLD750 (website)Vlaardingen is met trots de oudste nederzetting die nu nog bestaat in het Rijnmond-gebied. In de middeleeuwen werden nederzettingen steeds zelfstandiger en de Vlaardingers konden dankzij de verleende stadsrechten in 1273 tolvrij handeldrijven en kregen een eigen bestuur en rechtspraak. 

Van feestweek tot stadscamping

De Stichting Vlaardingen 750 werkt aan een jubileumprogramma, dat grotendeels gevuld wordt met initiatieven uit de stad. Zo is er van 14 tot 20 mei een feestweek in de binnenstad: Vlaardingen Viert!  In de zomer van 2023 komt er een stadscamping in het gloednieuwe Krabbepark: ExpoCamp Vlaardingen. Verder trekt een Stadskaravaan in 2023 van wijk naar wijk met theater, concerten en beeldende kunst. Ook scholieren vieren Vlaardingen 750 mee. 

Vlaardingen Doen!

Het motto van het jubileumjaar is: Vlaardingen Doen. Ofwel: Samen Dingen Bedenken, Mooie Dingen Maken, Toffe Dingen Beleven, Lekkere Dingen Proeven… en meer. Verenigingen, stichtingen en particulieren kunnen aansluiten op de grote evenementen of een eigen activiteit organiseren met hun club, vereniging, wijk of straat. Plannen die de samenwerking tussen Vlaardingers bevorderen en die een duurzaam, inclusief en divers karakter hebben, hebben een streepje voor. Daarmee wordt de stad sterker en doen veel verschillende mensen mee. 

Doe mee!

Stichting Vlaardingen 750 organiseert het jubileumjaar. De gemeente Vlaardingen stelt financiën en andere steun beschikbaar om het mogelijk te maken. Ook het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. subsidieert het jubileumjaar. Voor de initiatieven uit de stad is 750.000 euro beschikbaar. Meer informatie over het programma en het indienen van plannen staat op www.vlaardingen750.nl. Volg @Vlaardingen750 ook op social media!