Mooie kerstgedachte met dagopvang in Vlaardingen

Op verzoek van de gemeente hebben De Windwijzer en wijkcentrum De Telder hun deuren geopend als extra inlooplocatie voor een warm onthaal voor onder meer de dagopvang van dak- en thuislozen.

foto daklozen dagopvang kerstt 1

Door de lockdown zijn veel plekken waar dak- en thuislozen normaal gesproken overdag naar toe kunnen nu gesloten. De Windwijzer is mede daarom zes dagen per week enkele uren geopend en ook wijkcentrum De Telder is op zondag enkele uren open als plek om op te warmen, een kop koffie te drinken, soep te eten en een paar uurtjes onderdak te vinden. Ook andere mensen die een paar uur aanspraak, soep en wat gezelligheid willen ervaren zijn overigens van harte welkom.

Vrijwilligers

Er is een oproep gedaan voor vrijwilligers om te helpen. Hieraan is met een overweldigend resultaat gehoor gegeven. Vrijwilligers van De Windwijzer stonden direct klaar en vrijwilligers van de Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal meldden zich spontaan aan om te helpen bij De Telder. Hartverwarmend. In De Windwijzer kregen mensen ook nog een warme jas en andere schoenen aangeboden. Hier werd goed gebruik van gemaakt.

Kerstbijeenkomsten

Tijdens de kerstdagen was er een mooie kerstontvangst in De Windwijzer, georganiseerd door de vrijwilligers van De Groene Luiken. De ruimte in De Groene Luiken bleek te klein om de reguliere bezoekers van de Groene Luiken te ontvangen en daarom werd uitgeweken naar De Windwijzer. Op eerste kerstdag was er een optreden van Trio Tango Extremo en op tweede kerstdag werd de film Untouchables getoond. Dit was mogelijk dankzij het Ondernemersfonds Oostwijk. Ook wachtte de bezoekers nog een mooie verrassing: met dank aan de Rotary kregen ze een goed gevulde rugtas overhandigd. 

De lockdown duurt voorlopig tot 19 januari. Door de inzet van al deze organisaties en vrijwilligers kunnen dak- en thuislozen en andere vaak kwetsbare mensen ook tijdens deze periode warmte en medemenselijkheid vinden.