Met minder tegels een coolere tuin

En hoppetee! Weer een tegel er uit!! Dat gaat lekker met Vlaardingen in het NK Tegelwippen. De afgelopen weken steeg Vlaardingen van plek 64 naar de 39e plaats in de competitie. Gaat u met uw tuin aan de slag? Vergeet niet om tegels die u vervangt door groen, aan te melden!

Gaat u ook voor een groenere tuin? Dat is niet alleen goed voor de natuur, maar zo kiest u ook nog eens voor een groen paradijsje. En heeft u wel eens gevoeld hoe veel aangenamer en koeler het op snikhete zomerdagen blijft in een groene tuin, dan in een tuin vol tegels? En als klap op de vuurpijl, zorgen we er zo met meer gras, bloemperken en geveltuinen, voor dat onze stad beter bestand is tegen het veranderende klimaat. 

Geen eigen tuin, maar bent u wel benieuwd naar mogelijkheden om bijvoorbeeld een plantenbak in uw straat te adopteren of een geveltuin aan te leggen? Neem dan contact op met de gemeente om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. 

Draagt u een steentje bij (of weg) aan meer groen in de stad? Meld dan uw gewipte stoeptegel aan bij www.nk-tegelwippen.nl. Elke steen telt!