Met elkaar werken aan warmte voor de toekomst

Vlaardingen moet van het aardgas af. Nou ja, niet alleen Vlaardingen, hoor. Heel Nederland moet in 2050 klaar zijn om warmte uit andere bronnen te gebruiken. Maar zitten we dan in 2050 in de kou? Of met kosten die zo de pan uit rijzen dat alleen de rijksten er nog maar warmpjes bij kunnen zitten? Nou, nee. De komende jaren zijn we druk bezig om te zorgen voor haalbare en betaalbare alternatieven voor aardgas. Bezoek de online bijeenkomst op dinsdagavond 26 oktober om er meer over te weten te komen.

Dat er dingen gaan veranderen, dat staat wel vast. Het einde van het aardgastijdperk is onderdeel van een veel grotere verandering. En de komende decennia moeten we toe naar een duurzame, circulaire economie: wat we eruit halen, stoppen we erin terug. Voor verspilling is geen plaats meer. 

Bewustzijn helpt

Veel beslissingen die een duurzamere wereld dichterbij brengen, kan iedereen zelf nemen. Ga ik fietsen of met de auto? Trek ik een trui aan of gaat de thermostaat omhoog? Dat is niet alleen een makkelijker manier om duurzamer bezig te zijn, het is nog lekker goedkoop ook!

Investeren helpt

Andere maatregelen kosten u geld, maar leveren ook wat op. Wie nu de eigen woning goed isoleert, heeft minder energie nodig om er warm bij te zitten. Dat spaart nu lekker op de energierekening en maakt in de toekomst een aardgasvrije oplossing gemakkelijker.

Techniek helpt

Ook gebeurt er van alles waar u zelf niet direct invloed op hebt. Een zonnepaneel is al lang niet meer voorbehouden aan wereldverbeteraars; het wordt steeds meer standaard dakbedekking voor nieuwbouwwoningen. Of wat te denken van technische ontwikkelingen als het splitsen van water in zuurstof en waterstof. Met waterstof kunnen we ons kacheltje weer stoken. Zonder CO2-vervuiling, helemaal schoon. Het zit er aan te komen.

Informatieavond

Meer weten over de warmtetransitie in Vlaardingen? Op www.vlaardingen.nl/warmte vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden voor de informatieavond Warmte voor de toekomst op dinsdag 26 oktober van 20.00 tot 21.30 uur. U bent van harte welkom.