Met een hark in het park

- Vrijwilligers koesteren orchideeënveld -

Wie op zaterdagochtend door wijkpark Holy liep, kon ze tegen komen: een groep enthousiaste bewoners die bij willen dragen aan de ecologische rijkdom van het park. De eerste werkdag gingen zij aan de slag op het orchideeënveldje en op twee bloemenweides.

Foto van vrijwilligers aan het werk in het HolyparkMet hooiharken veegden ze blad en maaisel weg. Weg? Maar herfstblad is toch juist een belangrijke voedselbron voor de bodem en een lekker dekentje tegen de winterse kou die straks vast gaat komen? Tja, in de meeste gevallen wel, maar de bloemen in de weides van het wijkpark, hebben juist schrale grond nodig. De wilde orchideeën en weidebloemen, zitten helemaal niet te wachten op een dikke humuslaag!

Op zaterdag 12 november gaat de ploeg nogmaals aan het blad ruimen. Heeft u ook groene vingers en/of een groen hart? U bent van harte welkom om mee te helpen.

De bewonersactie in het wijkpark is een initiatief van de werkgroep Groen op Dreef en Team Klavertje Vier. Zij willen het ecologisch rijke park graag een plus geven bovenop het groenbeheer dat de gemeente hier laat verrichten. Op die manier willen zij, ondersteund door de gemeente, een bijdrage leveren aan het in stand houden van de soortenrijkdom in dit bijzondere park.

Helpt u mee op 12 november?

De gemeente ondersteunt deze actie. Op zaterdag 12 november gaan we nog een keer het laatste blad weghalen. Het was heel gezellig om samen bezig te zijn, maar we kunnen best nog wat extra mensen gebruiken. Aanmelden kan via een e-mail aan info@duurzaamopdreef.nl