Mensen maken Vlaardingen mooier: doe mee met de 'Doing Good Challenge'

Laten we eerlijk zijn: deze periode is heftig. We kunnen allemaal wel een beetje positiviteit en ‘happiness’ gebruiken. Daar helpen we u graag bij. KLiK Vrijwilligers organiseert vanaf 1 maart een 10-daagse 'Doing Good Challenge'. Dagelijks delen we ideeën en dagen we u uit om (coronaproof) iets voor een ander te betekenen. Met als doel: een glimlach op uw gezicht én dat van een ander. Maak blij, wordt blij!

Mensen maken Vlaardingen MooierMensen maken Vlaardingen mooier: met deze 10-daagse ‘Doing Good Challenge’ trappen we in Vlaardingen het nationaal Jaar van de Vrijwilliger af. Mensen maken Nederland, letterlijk en figuurlijk want maar liefst 7 miljoen mensen steken landelijk in ieder geval één keer per jaar de handen uit de mouwen om iets te betekenen voor een ander. Het hoeft niet altijd iets groots te zijn, maar van een klein gebaar kan iemand al heel blij worden. 

“Als je mensen ziet genieten, dan word je daar zelf ook vrolijk van” 
Ook in Vlaardingen zijn er veel mensen die zich inzetten voor een buurvrouw/ -man, kennis of familielid. “Ook al heb je het druk, het voelt goed om wat voor je medemens te doen.” en “Het houdt je bezig, je voelt je jong en gezond en je wordt gewaardeerd.” zijn enkele uitspraken van Vlaardingers die we vorig jaar in deze krant aan het woord lieten over hun inzet als vrijwilliger.   

Doet u ook mee ? 

Vanaf 1 maart delen we dagelijks via Facebook en Instagram van de gemeente Vlaardingen de Challenges. Dit doen we ook via nieuwsberichten op de website van KLiK Vrijwilligers Vlaardingen. #MensenmakenVlaardingen

Mensen maken Nederland tijdens het Jaar van de Vrijwilliger 

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit nog niet. Juist in deze tijd geven mensen aan dat ze willen helpen om een ander te steunen. En ook in de tijd die komen gaat kan vrijwilligerswerk bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. 

Mensen maken Nederland vraagt een jaar lang extra aandacht voor de vrijwillige inzet voor een ander en zet zich in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Door te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen. 

Aftrap Jaar van de Vrijwilliger 

Omdat het op dit moment moeilijk is om u een inkijkje te geven in bestaande vormen van vrijwilligerswerk en we wel willen laten zien wat er mogelijk is, heeft KliK Vrijwilligers gekozen voor de ‘Doing Good Challenge’ als aftrap van het jaar van de Vrijwilliger. Dit kunt u in uw eigen omgeving en coronaproof oppakken. 

Viert u het met ons mee? Want mensen maken Vlaardingen mooier!