Meer zorgvergoeding voor inwoners met een laag inkomen

Vlaardingers met een laag inkomen, kunnen korting krijgen op hun aanvullende zorgverzekering bij DSW. Bij DSW kunt u namelijk de Collectieve Aanvullende Verzekering (CAV) nemen. Daarmee krijgt u korting op de Aanvullende Verzekering Standaard en de Aanvullende Verzekering Top. Daarnaast krijgt u extra zorgvergoedingen.

Alles wordt steeds duurder: de boodschappen, huur en energie. Daardoor hebben steeds meer mensen geldproblemen. Soms zijn hun zorgkosten dan te duur om te betalen. Daarom gaan ze soms ook niet meer naar een dokter of fysiotherapeut, hoewel ze die wel nodig hebben. De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam willen dat voorkomen, want die vinden het belangrijk dat iedereen gezond blijft. Daarom wordt het pakket met extra zorgvergoedingen per 1 januari 2023 uitgebreid. Zo worden er extra behandelingen bij de fysiotherapeut, de eigen bijdrage voor medicijnen en persoonlijke gezondheidscheck. 

Voor wie is de korting en extra zorgvergoeding? 

•    U bent inwoner van Maassluis, Vlaardingen of Schiedam. 
•    Uw huishouden heeft een inkomen tot 120 procent van het bijstandsbedrag dat u krijgt. Of u zit in de schuldhulpsanering (MSNP of WSNP). 
•    U heeft bij DSW een Aanvullende Verzekering Standaard óf een Aanvullende Verzekering Top. 

De korting en extra zorgvergoeding aanvragen 

Wilt u gebruikmaken van de CAV? Dan moet u bij DSW al een Aanvullende Verzekering Standaard of een Aanvullende Verzekering Top hebben. Zo’n aanvullende verzekering betekent dat u meer dan de basisverzekering heeft, bijvoorbeeld tandzorg. 
 
Heeft u nog geen aanvullende verzekering? Ga dan naar www.gezondverzekerd.nl. Hier kunt u op ook berekenen of het voordeliger is om per 1 januari 2023 over te stappen van uw huidige zorgverzekering naar de Aanvullende Verzekering Standaard of de Aanvullende Verzekering Top van DSW.  

Hulp met de aanvraag 

De Formulierenbrigade van Stroomopwaarts kan helpen bij het regelen van de CAV. U kunt daarvoor bellen naar Stroomopwaarts: (010) 246 5555.