Meer weten over de Blankenburgverbinding?

In Vlaardingen is bouwconsortium BAAK in opdracht van Rijkswaterstaat gestaag bezig is met een indrukwekkende megaklus: het aanleggen van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe snelweg, de A24, gaat de A20 bij Vlaardingen met een tunnel onder de rivier verbinden met de A15 bij Rozenburg. In Vlaardingen zien, horen en voelen we de bouwwerkzaamheden. Wie meer wil weten over dit infrastructurele huzarenstukje is welkom in het informatiecentrum aan de Maassluissedijk 199. Ook kunt u de online informatieavond van 15 juli over de komende werkzaamheden terugkijken. En als u zich abonneert op de digitale Bouwberichten blijft u op de hoogte van actuele werkzaamheden.

Het informatiecentrum was vanwege de lockdown een tijd dicht, maar is nu weer open. U bent elke woensdag tot en met zaterdag welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. U vindt er informatie via onder andere verhalen, foto’s en filmpjes. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er maximaal 10 bezoekers tegelijkertijd in het informatiecentrum en in de presentatieruimte en daarom is het handig om te reserveren voor een rondleiding via www.blankenburgverbinding.nl. U kunt ook zonder afspraak een bezoek brengen aan het informatiecentrum, maar misschien moet u dan even buiten aan de picknicktafel wachten.

Het informatiecentrum is te vinden aan de Maassluissedijk 199, poort 53 BAAK in Vlaardingen.  

Informatieavond terugkijken

Wie de online informatieavond over de werkzaamheden aan de noordoever heeft gemist, kan de avond terugkijken op www.blankenburgverbinding.nl. Wilt u meer weten over werkzaamheden en omleidingen in uw buurt? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl bij ‘Bouwkaart’ of meld u aan voor digitale bouwberichten van bouwconsortium BAAK. Dit kan door te mailen naar omgeving@baakbbv.nl. Als u een vraag of een klacht hebt over de werkzaamheden, kunt u ook naar dit adres mailen. 

Blankenburgverbinding

BAAK verbreedt de A20 tot aan het Kethelplein vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding. Het project Blankenburgverbinding bestaat uit de aanleg van een autosnelweg van 2x3 rijstroken, een landtunnel, een watertunnel, een verdiepte aansluiting op de A20 en een hoge aansluiting op de A15.