Maai mei niet

Wild van Vlaardingen!

April loopt op z’n eindje en de voorzichtige eerste sprietjes groen schieten enthousiast de lucht in. Groenbeheerders en tuinfanaten hebben hun zeisen geslepen, maairobots opgeladen en grasmaaiers gesmeerd. Op naar een seizoen lang gekortwiekte gazonnetjes. Of niet natuurlijk… want van hoog gras, wordt Vlaardingen een stukje wilder. En dat ziet stadsecoloog Melitta wel zitten.

Maai mei nietInsecten zijn geen koeien. Ze eten geen gras, maar willen bloemen! Lekker makkelijk dus om bij te dragen aan een grotere biodiversiteit: gewoon een beetje minder hard werken in de tuin! Madeliefjes, paardenbloemen en bijvoorbeeld gewone ereprijs voelen zich al snel thuis in uw tuin. Voor de gemeentelijke groenbeheerders is grasonderhoud maatwerk. Kort gras op plekken waar Vlaardingers spelen, sporten of de hond uitlaten. Maar ronddarrende bijen, trippelende kevers, wandelende wantsen en fladderende vlinders die worden pas echt wild van Vlaardingen op plekken waar minder vaak gemaaid wordt. Lees er meer over op www.maaimeiniet.nl.

De stadsecoloog werkt vanuit stadsprogramma Groen, een programma om Vlaardingen groener, klimaatadaptiever en biodiverser te maken. Melitta wijst ons graag op al het moois wat ze onderweg tegen komt! Geniet u mee? Lees meer over onze stadsnatuur op www.vlaardingen.nl/wild.