Lichtpuntjes brengen Vlaardingen in kerstsfeer

Lichtjes zien in donkere tijden, daar zijn veel Vlaardingers bijzonder bedreven in. Mede met hulp van een kleine bijdrage van de gemeente, waren er verspreid over de stad de afgelopen tijd kleine feestelijke winterse activiteiten. En ook met de nieuwe lockdown weten veel Vlaardingers het in onze stad gezelliger te maken voor elkaar.

Wilhelminastraat kerst 2021_04In bijvoorbeeld de Wilhelminastraat, versierden bewoners de straat. “Er waren veel helpende handjes en blije buren. Het was een prettig lichtpuntje in deze bijzondere tijd”, reageerde een van de initiatiefnemers. Ook de bewoners van het Erasmusplein brachten elkaar wat licht: de kerstlichtjes werden ontstoken door de oudste bewoonster, er was Glühwein, warme chocolademelk en er waren heerlijke kerst-hapjes. In Buurthuis Oost in de Windwijzer kregen bezoekers kerstsfeer mee naar huis: na een heerlijke kerstlunch, maakten zij kerststukjes die zij mee naar huis kregen. Ook elders in de stad werd er geknutseld, warmden de buren poffertjes op en klonk er muziek. Dit jaar ontving de gemeente van 69 initiatiefnemers een aanvraag voor een bijdrage! 

Fotokalender

En zo twinkelen verspreid door de stad op heel veel plekken weer lichtjes. Ook nu het even niet mogelijk is om samen te komen. Met de nodige creativiteit vinden bewoners gelukkig nog allerlei mogelijkheden om elkaar mooie en warme ervaringen te geven. Zo bedacht de Vereniging Historische Markt om een fotokalender te laten maken voor de aangesloten bewoners, zijn er bewoners die dagelijks een klein kunstwerkje in de buitenruimte maken om medebewoners een glimlach te bezorgen en zijn er initiatieven van Vlaardingse ondernemers om er voor te zorgen dat u ook tijdens de lockdown gebruik kunt maken van hun diensten. 

Enne… misschien dat u al wel mooie kerstwensen bezorgd heeft bij uw buren? Het helpt allemaal om er met elkaar een warme winter van te maken.

Volg op de sociale media uw Vlaardingse ondernemers en culturele instellingen om ook hen waar mogelijk te steunen!