Lening met lage rente voor VvE’s in VOP en Centrum Noord

De gemeente biedt een laagrentedragende lening aan voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) die onderhoud willen plegen en willen verduurzamen in de VOP en Centrum Noord. Deze lening kunt u via het Servicepunt Woningverbetering Vlaardingen aanvragen.

renteDe laagrentedragende lening (momenteel 2%) is er primair voor het wegwerken van achterstallig onderhoud, aspecten als het verbeteren van de uitstraling van het pand en verduurzaming kunnen hier in meegenomen worden. Deze lening is beschikbaar voor VvE’s in de VOP en Centrum Noord (rond de gedempte Biersloot en omgeving).

De zakelijke lening wordt (via SVn) aangeboden op naam van de VvE in plaats van de individuele eigenaren. Dit maakt het ook voor vele kleine VvE’s in deze wijken een aantrekkelijke optie om een lening af te sluiten en met onderhoudsplannen aan de slag te gaan. Uiteraard kan de lening slim gecombineerd worden met (rijks)subsidies op het gebied van bijvoorbeeld verduurzaming. De adviseurs van Steenvlinder kunnen hierbij ondersteunen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de lening? Neem contact met op met het team Servicepunt Woningverbetering voor meer informatie of loop langs op het spreekuur op woensdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur in de publiekshal van het stadskantoor aan het Westnieuwland 6 (spreekkamer 13, wel even aanmelden bij de receptie)! Dan kijken we samen of uw VvE voldoet aan de voorwaarden en welke stappen we kunnen zetten.